Lamsgehaktballetje met tzatziki

Johan Engelen

Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010

Ingrediënten voor 25 spiesjes:

De balletjes

500 g lamsgehakt

3 teentjes knoflook, fijngehakt

1 tl gemalen kaneel

1 tl gemalen komijn

½ tl paprikapoeder

2 el geraspte citroenschil

60 ml olijfolie

De tzatziki

2 kleine komkommers

400 ml Griekse yoghurt

4 teentjes knoflook, fijngehakt

3 el verse munt, fijngesneden

1 el citroensap

peper en zout

Gespiest lamsgehaktballetje met tzatziki.

 

Week 25 korte houten spiesjes minstens een uur in koud water.

Meng alle ingrediënten voor de balletjes in een kom en kneed stevig met je handen.

Maak kleine balletjes en leg op een bord in de koelkast.

Snijd de komkommers in de lengte doormidden. Verwijder de zaadjes.

Rasp met een grove rasp, strooi er wat zout over en laat 15 minuten in een vergiet uitlekken.

Spoel de komkommer onder stromend water, leg op een propere keuken-handdoek en knijp het vocht eruit.

Meng met deyoghurt, knoflook, munt en citroensap in een kom.

Breng op smaak met peper en zout.

Prik de gehaktballetjes op de spiesjes en bak gaar op een matig vuur in de pan, onder de grill of op de barbecue.

Schep wat tzatziki in borrelglaasjes en leg er een prikkertje met lamsvlees op.

Werk af met een blaadje munt.

Copyright 2014 © Johan Engelen - All Rights Reserved