Kreeftensalade met croutons

Johan Engelen

Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010

Ingrediënten voor 2 salades:

1De courtbouillon en kreeftbereiding

2 uien - 1 prei - 3 wortelen - 1 selder

cayennepeper - tijm - laurier - knoflook - zout

1 kreeft van ± 500 g

De salademengeling van verschillende soorten sla

Mesclun

1 rode ui

100 g witte champignons

8 radijzen - 8 kerstomaatjes

olijfolie

citroensap - peper en zout - broodcroutons

Kreeftensalade met croutons.

 

Trek een krachtige bouillon van alle groenten.

Kruid stevig met cayennepeper, tijm, laurier, look en zout.

Laat 10 minuten doorkoken.

Leg de kreeft levend in het kokende water.

Zet na 2 minuten het vuur lager en laat de kreeft nog ongeveer 6 minuten verder sudderen.

De gaartijd is afhankelijk van de grootte van de kreeft: in totaal 8 à 10 minuten voor 500 g, 10 à 12 minuten voor 650 g.

Haal ze uit het water, snijd eerst de staart in 2, haal darmkanaal, maag en koraal eruit.

Breek dan de scharen.

Snijd de groenten voor de salade fijn en meng ze onder elkaar.

Breng op smaak met een dressing van 2 delen olijfolie, 1 deel citroensap, peper en zout.

Dresseer een hoopje salade op een bordje en werk af met het kreeftenvlees en de croutons.

Copyright 2014 © Johan Engelen - All Rights Reserved