Krabcocktail met avocado

Johan Engelen

Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010

Ingrediënten voor 4 gerechtjes:

2 rijpe avocado’s

sap van 1 limoen

1 chilipepertje

peper en zout

200 g krabvlees

mayonaise1 ronde tortilla

enkele kerstomaatjes en wat blaadjes groen

olijfolie

sap van 1 citroen

Krabcocktail met avocado.

 

Snijd de rijpe avocado’s in de lengte doormidden, met het mes langs de steen.

Draai de helften in de tegenovergestelde richting los.

Lepel het vruchtvlees uit de schil.

Als dat niet lukt, zijn je avocado’s niet rijp genoeg.

Prak het avocadovruchtvlees fijn met een vork, giet er ondertussen wat limoensap over en meng tot je een smeuïg geheel hebt.

Halveer het chilipepertje, verwijder de pitjes en snijd in mooie, kleine stukjes.

Meng onder de avocado en breng op smaak met peper en zout.

Meng het krabvlees met wat mayonaise.

Snijd driehoekjes of rondjes uit de tortilla en bak krokant in een oven op 180 °C.

Gebruik twee lepeltjes om quenelles te maken van het avocadomengsel en de krab, schik ze op een bord.

Versier met enkele kwartjes kerstomaat, een paar krokantjes en wat groene blaadjes.

Leng wat mayonaise aan met een scheutje olijfolie en wat citroensap, en versier het bord met enkele puntjes van deze dressing.

Copyright 2014 © Johan Engelen - All Rights Reserved