Kippensoep met kerrie en kokos

Johan Engelen

Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010

Ingredi├źnten voor 4 bordjes soep:

100 g knolselder - 1 groene courgette en eventueel

1 gele courgette - 2 pijpajuintjes - Chinese kool

1 stengel citroengras

olijfolie

1 kl kerriepoeder

1 dl kokosmelk

5 dl water en een blokje kippenbouillon

250 g kipfilet

verse koriander

fijn zout en grofgemalen peper

Kippensoep met kerrie en kokos.

 

Snijd de knolselder en de courgette(s) in brunoise, snipper de ui en Chinese kool.

Stoof de groenten en het citroengras beetgaar in een scheut olijfolie.

Meng er het kerriepoeder onder.

Voeg de kokosmelk en de kippenbouillon toe en laat 2 minuten zacht koken.

Snijd de kip in fijne reepjes.

Hak een deel van de koriander fijn en gebruik dat samen met peper en zout om het vlees te kruiden.

Dompel de reepjes onder in de bouillon.

Laat nog anderhalve minuut koken.

Kruid eventueel nog wat bij met peper en zout.

Verdeel de soep over diepe borden en meng er nog een paar koriander-blaadjes onder.

Copyright 2014 ┬ę Johan Engelen - All Rights Reserved