Kabeljauw met mosterd en tomaatkorst

Johan Engelen

Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010

Ingrediënten voor 4 personen:

4 à 5 aardappelen

4 teentjes knoflook

Tijm - rozemarijn

zeezout

100 g gezouten boter

2 dl room

peper en zout

1 busseltje lenteworteltjes

pijpajuintjesboter

2 sjalotten

2,5 dl visbouillon

4 stukken kabeljauw elk ± 180 g

8 tl mosterd

12 plakjes gekonfijte tomaat

Kabeljauw met mosterd en tomaatkorst.

 

Kook de aardappelen in hun schil in water met 3 teentjes knoflook, wat tijm, rozemarijn en zeezout. Schil ze nadien.

Draai door een roerzeef en meng vervolgens met de gezouten boter en de room tot een zalfzachte massa.

Breng op smaak met peper en zout.

Schil de lenteworteltjes en laat er een klein stukje groen aan.

Kook ze beetgaar in licht gezouten water.

Maak de pijpajuintjes schoon en bak ze kort aan in wat boter.

Kruid met peper en zout.

Snijd sjalotten en een teentje knoflook fijn en bak aan in boter.

Voeg de visbouillon toe en laat pruttelen op een zacht vuur.

Voor je opdient: haal de pan van het vuur en voeg een paar klontjes gezouten boter toe terwijl je de saus blijft kloppen.

Kruid de kabeljauw met peper en zout en bak deze gelijkmatig in geklaarde boter.

Stoom de vis nog 2 à 3 minuten.

Smeer hem in met mosterd en beleg met gekonfijte tomaat die je hebt gemixt.

Leg de kabeljauw in het midden van het bord.

Daarrond komen de smeuïge aardappelpuree met de worteltjes en streepjes of bolletjes saus.

Schik de pijpajuintjes op de kabeljauw.

Copyright 2014 © Johan Engelen - All Rights Reserved