Geflambeerde scampi en kip in Pernodsaus

Johan Engelen

Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010

Ingrediënten voor 4 bordjes:

500 g kippenfilet

1 sjalotje

boter

12 middelgrote scampi

1 teentje knoflook

½ glaasje Pernod

2,5 dl room

saffraanpoeder

12 trostomaatjes

2 el bieslook, fijngesneden

Geflambeerde scampi en kip in Pernodsaus.

 

Snijd de kippenfilet in blokjes en bak samen met een fijngesneden sjalotje in een beetje boter tot de kip een goudbruin korstje krijgt.

Haal de kip uit de pan en leg de scampi er samen met het geplette teentje look in. Laat 2 minuutjes sudderen.

Giet er vervolgens de Pernod bij en flambeer de scampi. Als de vlam gedoofd is, haal je de scampi uit de pan en leg je ze samen met de kippenblokjes in een schaal. Houd warm.

Maak de saus door in dezelfde pan de room en een dopje saffraan te gieten. Laat even opkoken. Snijd de tomaatjes in kwartjes en doe samen met de bieslook bij de saus. Laat nog een minuut sudderen.

Giet de saus over de kip en de scampi.

Copyright 2014 © Johan Engelen - All Rights Reserved