Gazpacho met garnaaltjes

Johan Engelen

Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010

Ingredi├źnten voor 12 tot 20 glaasjes:

1 komkommer

2 l passata

1 rode paprika

enkele teentjes knoflook of lookpoeder

3 el wijnazijn

peper en zout

tabasco

1 dl olijfolie

verse basilicum

broodkorstjes natuur

Gazpacho met garnaaltjes.

 

Schil de komkommer, snijd in blokjes en meng onder de passata.

Ontpit en schil de paprika, snijd in stukjes en laat garen in de microgolfoven. Voeg naar smaak look toe.

Een andere optie: koop opgelegde en ontvelde paprika in een bokaal.

Zeer handig, minder tijdrovend en het resultaat is soms zelfs beter.

Doe alles samen in de mixer en laat het nadien nog door een fijne zeef passeren.

Breng op smaak met wijnazijn, peper, zout en een paar druppeltjes tabasco.

Doe de olijfolie en verse basilicum in de cutter. Maal heel fijn.

Doe enkele garnaaltjes in een glaasje en giet de koude soep erbij.

Strooi er enkele croutons over en laat er wat basilicumolie in druppelen.

Copyright 2014 ┬ę Johan Engelen - All Rights Reserved