Eend met rode en witte biet

Johan Engelen

Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010

Ingredi├źnten voor 4 personen:

2 eenden > wilde poldereend

2 witte bietjes

1 el honing - korianderzaad

1 el witte balsamicoazijn

rode biet; kant-en-klaar voorgekookt

roomboter

1 el oude balsamicoazijn

spruitjesblaadjes, gestoofd

100 g bietensap

100 g rodewijnazijn

100 g suiker

rozemarijn

Eend met rode en witte biet.

 

Maak de eend schoon, snijd de pootjes eraf, fileer de borst en maak die filets panklaar door de velzijde kruiselings in te snijden.

Voor de bietensiroop reduceer je bietensap, rozemarijn en suiker tot een siroop. Laat afkoelen.

Schil de witte bietjes, snijd ze in plakken en steek rondjes uit. Blancheer in gezouten water en marineer met honing, korianderzaad en witte balsamicoazijn.

Snijd rondjes uit plakken rode biet en marineer ze op dezelfde wijze.

Kruid de eendenfilets, braad ze in roomboter en laat verder 5 minuten garen in de oven. Druppel er tijdens het braden regelmatig wat braadboter over. Het vlees moet vanbinnen nog roze blijven. Breng op het einde de eendenjus op smaak met aceto balsamico.

Presenteer de eend met de bietjes, een streepje bietensiroop en de eendenjus.

Werk verder af met enkele spruitjesblaadjes en klassieke aardappelpuree.

Copyright 2014 ┬ę Johan Engelen - All Rights Reserved