Duivels scampi op de wijze van Engelen

Johan Engelen

Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010

Ingrediënten voor 4 duivelse borden:

1 ui, fijngesnipperd

100 g groentemix in juliennegesneden

(wortel,courgette, paprika…

boter - peper en zout

eventueel een kruidenmengeling

200 g tomatenblokjes uit blik

1 blokje visbouillon

1 potje Boursin Cuisinemet tomaat

sambal oelek of een Spaans pepertje

20 scampi, gepeld en het darmkanaal eruit

verse basilicum

platte peterselie

Duivelse scampi op de wijze van Engelen.

 

Stoof de ui en de groenten aan in wat boter.

Kruid met peper en zout.

Voeg de blokjes tomaat en het visbouillonblokje toe.

Laat net zo lang sudderen tot de groenten beetgaar zijn.

Meng er de kruidenkaas en een beetje sambal oelek of het Spaans pepertje onder.

Bak de scampi en kruid ze naar eigen smaak met peper, zout en eventueel de kruidenmix die je zelf graag lust.

Hak wat basilicum en voeg die toe aan de saus.

Giet een bodempje saus op voorverwarmde borden, leg daar de scampi op en werk af met een blaadje platte peterselie.

Copyright 2014 © Johan Engelen - All Rights Reserved