Courgettesoepmet zalmtoast

Johan Engelen

Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010

Ingredi├źnten voor 4 kommetjes:

2 courgettes

2 uien

olijfolie

1 teentje knoflook, gehakt

2 takjes verse tijm

1 l bouillon

4 witte toastboterhammen

50 g gerookte zalm

Courgettesoep met zalmtoast.

 

Snijd de courgettes met schil in blokjes en de uien in ringen.

Verhit de olie in een ketel, bak de look en doe er de uien bij tot ze glazig en zacht zijn.

Doe de courgettes erbij en laat 5 minuten op het vuur staan.

Rits ondertussen de tijmblaadjes boven de pan van de takjes af.

Roer af en toe om.

Doe de bouillon bij de courgettes en laat 15 minuten sudderen.

Neem van het vuur en mix tot een gladde soep.

Toast de boterhammen en leg er wat zalm op.

Snijd er een leuk vormpje uit.

Copyright 2014 ┬ę Johan Engelen - All Rights Reserved