Courgettemousse met ham

Johan Engelen

Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010

Ingredi├źnten voor 10 glaasjes:

1 courgette

2 dl kippenbouillon

2 blaadjes gelatine van 1,6 g

1 dl room

peper en zout

5 sneetjes gedroogde ham

1 komkommer

Courgettemousse met ham.

 

Snijd de courgette in kleine stukjes en kook gaar in de kippenbouillon, ongeveer 20 minuten.

Week de gelatineblaadjes even in koud water.

Mix de courgette fijn met de helft van de kippenbouillon.

Doe er de uitgeknepen gelatineblaadjes bij en meng goed.

Voeg room toe en kruid met peper en zout.

Bedek de bodem van elk glaasje met in reepjes gesneden ham.

Verdeel de courgettemousse erover.

Laat enkele uren opstijven in de koelkast.

Versier met flinterdun gesneden reepjes komkommer en restjes ham.

Copyright 2014 ┬ę Johan Engelen - All Rights Reserved