Coquille in beurre blanc

Johan Engelen

Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010

Ingredi├źnten voor 12 hapjes:

24 kleine, groene asperges

peper en zout

boter

12 sint-jakobsnoten

enkele blaadjes platte peterselie

De beurre blanc

1 sjalotje, fijngesnipperd

2 dl droge witte wijn

50 ml Noilly Prat

2,5 dl visfond

2,5 dl room

150 g roomboter

peper en zout

Gebakken coquille in beurre blanc met asperges.

 

Bak de asperges even aan, maar houd ze knapperig en beetgaar.

Kruid met peper en zout.

Bak de stukjes sjalot glazig in wat boter, laat ze niet kleuren.

Blus met de witte wijn en Noilly Prat.

Voeg de visbouillon toe en laat voor de helft inkoken.

Doe de room erbij en laat opnieuw voor de helft inkoken.

Klaar de boter en giet in een straaltje bij de saus terwijl je voortdurend blijft roeren.

Kruid met peper en zout.

Doe de boter in een hete pan en wacht tot ze lichtbruin wordt, dit noemen we hazelnootboter.

Kruid de sintjakobsnoten met peper en zout en bak ze eerst aan de ene vlakke zijde, vervolgens aan de andere.

Binnenin moeten ze nog een klein beetje glazig blijven.

Schik mooi op een bord en werk af met een blaadje platte peterselie.

Copyright 2014 ┬ę Johan Engelen - All Rights Reserved