Appelsnoepje met Baileys

Johan Engelen

Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010

Ingrediënten voor 4 snoepjes:

1 jonagold

honing

1 el amandelschilfers - 1 el donkere rozijnen

kaneel

4 vellen brickdeeg

Boter - bruine suiker

enkele blauwe besjes - bloemsuiker

50 g bloem - 25 g suiker - 25 g zachte boter

100 ml slagroom - 1 el witte suiker

1 zakje vanillesuiker - Baileys

Appelsnoepje met Baileysroom.

 

Schil de appel, verwijder het klokhuis en maak er kleine blokjes van ongeveer 1 centimeter van. Bak ze in een hete pan, giet er wat honing over en laat karamelliseren. Voeg wat amandelschilfers, donkere rozijnen en eventueel wat kaneel toe. Laat afkoelen.

Voor de crumble meng je alle ingrediënten met je vingers tot je een korrelige structuur krijgt. Verdeel op een bakplaat en zet in een oven van 180 °C tot het mengsel lichtbruin kleurt. Eventueel tussendoor eens roeren. Laat afkoelen.

Leg een brickvel open en besmeer met gesmolten boter. Strooi er wat bruine suiker op en leg daarop een hoopje van de appelmix. Plooi de zijkanten naar binnen toe en rol dan het pakje dicht. Je kunt het ook, net zoals op de foto, verpakken als een snoepje of karamel door de zijkanten van het opgerolde pakje vast op te draaien.

Leg op een bakplaat en zet zo een 5 minuten in een oven van 180 °C tot de snoepjes lichtbruin en krokant gebakken zijn.

Klop wat slagroom half op met wat witte suiker en vanillesuiker. Voeg naar smaak Baileys toe.

Leg een appelsnoepje op een bordje, strooi er wat crumble over en giet er een lepeltje saus bij.

Afwerken kan met wat blauwe besjes, bloemsuiker en eventueel nog wat kaneel.

Copyright 2014 © Johan Engelen - All Rights Reserved