LevenslanK Basis

Johan Engelen

Beste Hobbykok van Vlaanderen 2010

Basisprinciepes van "Levenslank"

 

Ochtend:

Begin met een glas water

Ontbijt:

2 sneetjes bruin brood met confituur of kaas (<25%vet)

Tussendoortje:

1 stuk fruit

(Bananen, druiven, kersen, pruimen : max. 2 maal per week)

Middag:

Gekookte of gestoomde aardappelen

Gestoomde of gekookte groenten

(+ gestoofde ajuin of magere melksaus)

Alle soorten vis, kip of kalkoen : 100 gram

Rood vlees : max. 1 maal per week

Tussendoortje:

1 stuk fruit of Magere witte yoghurt (+ vers fruit)

of Potje magere vanillepudding

Avond:

4 sneetjes bruin brood

Rauwkost

Rauwe of gerookte vis

(kan ook: garnalen, zure haring, tonijn uit blijk,....)

Avond en middag kunnen gewisseld worden.

Tussendoortje:

1 glas vers geperst fruitsap met pulp

 

Verder moet je rekening houden met :

Drink minstens 1,5 liter plat of spuitwater per dag

Geen Light dranken

Verse producten kopen, geen producten uit blik of bokalen

Eten op vaste uren (ook tussendoortjes)

Geen maaltijden overslaan (ook geen tussendoortjes)

Langzaam eten en goed kauwen

Alleen eten als men aan tafel zit

Alles bereiden met zo weinig mogelijk vetstof

Nooit boodschappen doen met een lege maag

1 keer per week lichaamsbeweging

1 keer per week gewicht controleren

1 keer per week een volledige maaltijd zondigen (niet dagelijks iets extra)

 

Copyright 2014 © Johan Engelen - All Rights Reserved